Reference , Kopalnica Kopalnica K-Nature

Kopalnica je prostor, za katerega si velja vzeti čas in ga oblikovati dolgoročno. Zato se večkrat zgodi, da jo oblikujemo ločeno od preostalih prostov, kar pomeni, da se tako hkrati soočimo z umeščanjem enega prostora v obstoječ ambient hiše ali stanovanja.

Interier:

Elementare (El Habashy Gea)

Dobavitelj keramike in sanitarne opreme:

Interrier Showroom BDT TM d.o.o.

Fotografija:

Elementare (Češarek Tajda in El Habashy Gea)

Besedilo:

Elementare (El Habashy Gea)

Obstoječe stanje

Pozitivno presenečenje

Glede na leto izvedbe je estetsko in funkcionalno bila presežek. Zato smo sklepali, da z umestitvijo nove, glede na preostanek ambienta ne bo težava.

Nismo se motili. Družina, za katero smo nato oblikovali novo kopalnico, namreč ceni in spoštuje bivanjsko kulturo. Le-to se čuti že ob vstopu in vsekakor pusti pečat ob odhodu.

Prva faza

Novo tlorisno razporeditev

V prvi fazi smo tako zasnovali novo tlorisno razporeditev. Izhajali smo iz želje po ambientalnem SPA občutku ter funkcinalnih potreb družine. V prostoru smo, s pomočjo premika pozicije umivalnika, povečali pretočnost in odprli pogled proti oknu ob vstopu skozi glavna vrata.

Materialnost

V kopalnici so si želeli zamenjave materiala stenskih oblog in umestiti večji tuš, brez kopalne kadi.

Tako nas, kot stranko je navdušila natur izvedba keramike iz katere smo nato izhajali.

Fotografije realizacije Vpogled v sam projekt izvedbe interierja

Natur izvedba keramike se je odlično ujela s preostalimi materiali hiše (prašno barvana kovina v sivem odtenku, glina in naravno obdelan les).

Zahvaljujemo se stranki za zaupanje in razumevanje kulture bivanja. Snovanje interierja je tako užitek za oblikovalca in tudi uporabnika. Še enkrat hvala celotni družini za sprejem v topel dom in tudi dovoljenje delitve ambienta, ki govori sam zase.