Reference , Kuhinja , Dnevna soba , Spalnica Brezčasno mestno stanovanje

V soju mestnega vrveža smo s pomočjo sodelovanja s stranko ustvarili brezčasen interier, pisan na kožo uporabniku. Ambient, ki nudi udobje, toplino in prostor za odmik od zunanjega sveta.

Predviden tlorisni načrt smo skorajda v celoti korigirali, premaknili inštalacije ter do potankosti opremili stanovanje

Stranki se zahvaljujemo za prijetno sodelovanje in dovoljenje fotografiranja. Hkrati bi se zahvalili še podjetju Soma Design, ki nam je prijazno posodilo dekor, za potrebe fotografiranja.

Obstoječe stanje

Pozicija prezračevalnega elementa

Največjo zagato nam je povzorčila pozicija prezračevalnega elementa. Po tehtnem premisleku smo jo preoblikovali na način, da je postala dominanten člen bivalnega dela. Govorimo namreč o lesenem elementu dnevne sobe, kjer so predhodno bila klasična dvokrilna bela vrata z okroglimi izrezi. Le-ta niso bila v konceptu celostne podobe stanovanja.

Nov tloris

Tlorisni načrt smo skorajda v celoti korigirali

Menimo namreč, da je bistvo projekta interierja funkcionalna, prilagodljiva tlorisna zasnova.

Materialnost

Osnovno barvno izhodišče

Toplo rjavo/sivo smo kombinirali s temno modro, ubito belo ter hrastom, po vzoru obstoječega parketa. Na ta način smo zasnovali nevtralno, a uravnoteženo osnovo, ki jo stranka lahko personalizira in prilagaja času.

Detajl pri vhodu

Druga zagata, predprostor

Vhod je dolg, ozek hodnik s nišo za garderobo

S klasično razporeditvijo se nekako nismo zadovoljili.

Vhod je namreč obraz ambienta, prvi, ki ga vidimo ob vstopu in zadnji ob izhodu. Zato smo se mu posebno posvetili. Oblikovali smo unikaten stenski panel iz umetnega usnja, ki s pomočjo premičnih gumbov ustvari možnost obešanja jaken/jopic za goste oz. dnevno uporabo.

Povezali smo ga s klopljo oblikovano v enakem stilu, z mislijo na poklic uporabnika.

  • Detajl pri vhodu

Novo stanje Funkcionalna, prilagodljiva tlorisna zasnova

Finkcionalno zasnovo sledijo elementi z zaželjenjo najdaljšo življensko dobo (kuhinja, kopalnica, talne obloge, vgradni elementi itd.), ki so nevtralni in dopuščajo morebitno željo po spremembi stila, barvni shemi in novim življenskim izzivom.

Sledijo premični pohištveni elementi, ki prostor trenutno definirajo (jedilna miza, stoli, sedežna garnitura), ki so sicer namenjeni daljšemu časovnemu obdobju.

Interier dopušča, da si uporabnik lahko ustvari prijetno vzdušje z osebnimi predmeti, spominki in fotografijami, slikami. Le -tem smo namenili prostor, kjer lahko smiselno pridejo do izraza.