Kuhinja Kostanjevka

V večini primerov se notranji oblikovalci in arhitekti poslužujejo izrisa kuhinje po meri, beri izvedba kuhinje s strani mizarstva. Zakaj je temu tako je več razlogov. Če pustimo zgodovinske ob strani, je glavni razlog – ker je tako hitreje, enostavneje in poznano. Posamezni oblikovalec interierja ali arhitekt težko sledi vsem proizvajalcem, vsem modelom kuhinj in tako izhaja iz svojega koncepta in to prenese v izvedbene mizarske načrte. Brez zavedanja, da morda kje že obstaja točno takšna rešitev. Da nekdo ponuja tehnološko bolj dovršen proizvod, ki pa nujno ne odstopa od zastavljenega oblikovnega rezultata.

Primer ene izmed modularnosti višin Arrital kuhinj

Ste vedeli, da Arrital lahko naredi kuhinjske fronte po celotni RAL in NCS barvnih lestvicah? Da je predal lahko širok standardnih 30, 45, 60, 75, 90, 105, 120 ali 150 cm? Lahko pa tudi nestandardnih 55,5 cm, ali 108 cm?

Kaj pa se zgodi, če k nam prinesete izvedbene načrte po meri, ali zgolj osnutek koncepta ideje?

Koncept prilagodimo po merilih proizvajalcev, ki jih tržimo. To pa ne pomeni, da se je potrebno večini zastavljenih oblikovnih detajlov odpovedati. Marsikdaj je detajl dejansko enak kot ga ima proizvajalec. Seveda se včasih zgodi tudi, da izvedba z industrijsko proizvedenimi elementi ni mogoča. V takšnih primerih le-to jasno razložimo, ter iščemo rešitev v lokalni izvedbi.

Zaradi zgoraj navedenega smo podpora različnim arhitekturnim birojem ter oblikovalskim studiem. Ker poznamo naše produkte, se znamo poigrati s “tipskim” in hkrati ustvarjati “po meri”. Poleg tega, je naša ekipa, ekipa oblikovalcev. Poznamo ergonomska pravila, znamo pripraviti 2D in tudi 3D izris. Znamo pretvoriti koncept v realnost, tako lastnega kot tujega. Pridemo na objekt, opravimo meritve, izrišemo načrt mikrolokacij inštalacij. Lahko poskrbimo tudi za organizacijo malih gradbeno obrtniških del. Saj oblikovanje in izvedbo nudimo tudi samostojno, skupaj z izvajalci s katerimi sodelujemo.

Zastopamo štiri različne proizvajalce kuhinj, Stosa, Arrital, Lago in Valcucine. Takšen nabor, nam omogoča velik razpon v smislu cene, od dostopnih kuhinj pa do tako imenovanih premium proizvajalcev. Vse štiri zastopane znamke, imajo tudi vsaka svojo oblikovalsko filozofijo, kar končnemu kupcu omogoča izbiro med široko paleto kuhinjskih stilov.

Primer sodelovanja

Z arhitekturnim birojem Triiije smo pred nedavnim realizirali kuhinjo, ki v vseh pogledih ponazarja dober primer sodelovanja. Vemo, da smo sami lahko malo pristranski. Zato smo za mnenje in komentar povprašali ponosna lastnika kuhinje Kostanjevka.

Ko sva se enkrat odločila za kuhinjo Arrital, je bilo od tu naprej (seveda ob svetovanju arhitekturnega biroja Triiije arhitekti in predstavnice salona Elementare) vse enostavno, saj proizvajalec kuhinj ponuja vrhunski izbor oblik in materialov ter pester izbor barvnih vzorcev – ne samo ličnic omaric, ampak tudi detajlov, kot so npr. podnožni deli kuhinje. Kuhinja naju v nobenem pogledu ni razočarala, ravno obratno, je uporabniku zelo prijazna, saj je izredno funkcionalna, hkrati pa s svojim videzom znatno pripomore k celostni podobi dnevno bivalnega dela stanovanja. Na koncu lahko povsem odkrito rečeva, da so bile vse rešitve, ki so si jih arhitekti zamislili, pri temu izvajalcu kuhinje izvedljive in sva tako ob res dobrem sodelovanju med birojem Triiije arhitekti in predstavniki salona Elemntare izbrala kuhinjo, s katero sva zelo zadovoljna in tudi v primeru, da bi jo naročala še enkrat, pri naročilu ne bi prav ničesar spremenila.

 

 

Kratek opis in fotografije:

Model kuhinje: Arrital, AK_project.

Delovna površina: Silestone.

Stranske odprte omarice, ki mejijo na hodnik, izvedene z lokalnim mizarjem, po načrtu Triiije.

 

Materialnost kuhinje Kostanjevka

Ambientalne fotografije kuhinje Kostanjevka

Interier: Trije arhitekti d.o.o.

Kuhinja: Elementare

Fotografije: Elementare (Tajda Češarek)

Besedilo: Elementare (Gea El Habashy)

Posvet

Vprašajte oblikovalca

V več desetletjih smo pomagali soustvariti na stotine unikatnih domov ter izdelali še več idejnih in izvedbenih projektov opreme najrazličnejših prostorov. Naše znanje in bogate izkušnje so vam na voljo.

Kontakt