16.10.2020

Dobra zasnova kuhinje v fazi projektiranja interierja vam olajša vsak dan in poskrbi za manj stresa v fazi nakupa kuhinje

Kuhinja. Prostor, kjer se je potrebno v fazi gradnje ali obnove hitro in pametno odločati. Predvideti je potrebno vse detajle – od osnovne pozicije vode do točnega tipa hladilnika, kje boste hranili kruh in kje kozarce.

Misliti je potrebno dolgoročno in predvideti morebitne spremembe.

*** Namig – za priklop vgradnega hladilnika z zmrzovalnikom vedno predvidite dvojno vtičnico. Morda boste čez 10 let zamenjali kombinirani hladilnik z dvema ločenima aparatoma (hladilnik, zmrzovalnik). Ali pa poleg pečice dodali še mikrovalovno ali parno pečico.

Pripravili smo izbor kompozicij realnih kuhinj, ki so ergonomsko zasnovane in smo jih že večkrat realizirali

Realizirane kuhinje – dopuščajo spremembe, vendar kvalitetno predstavijo okvirne dimenzije in ceno v osnovnem materialu. Ceno kuhinje je namreč nemogoče definirati brez izrisa in – na meter -, kot pogosto prejmemo vprašanje . Pogojuje jo namreč veliko komponent. Omarica, ali predalnik. Ima predalnik notranji predal. Je vidna stranica v barvi ličnic ali korpusa. Je notranjost osvetljena itd. Prvi moment pa je izbira materiala. Materiala ličnic, notranjosti in delovnega pulta. Tukaj so razlike v ceni tudi 60% in več pri istem proizvajalcu.

Prvo, vam predstavljamo osnovno linijsko kompozicijo kuhinje Arrital, dolžine 431,2cm, ki vsebuje shranjevalne površine, 60cm odlagalnega pulta, element vode, 90cm glavne delovne površine, kuhališče 60cm ter 30 cm odlagalne površine.

Osnovni niz

1) polnilo (poskrbi za nemoteno odpiranje predalov v hladilniku!) višina 211cm + podnožje 8cm =219cm
2) element hladilnika
3) element pečice s stranico v barvi ličnic, pod in nad pečico omarica s poličko
4) element pomivalnega stroja
5) element korita s koši
6) element z dvemi plitkimi predali in enim globokim
7) element z dvema globokima predaloma
8) zaključni panel
9) delovni pult, globina 60cm
10) viseči element 90 cm x 60cm
11) viseči element 90 cm x 60cm
12) viseči element 90 cm x 60cm primeren za vgradnjo nape

Linijska kuhinja_tloris in izračun

P.s.: z upanjem, da vam bomo v pomoč pri odločitvah o dimenzijah in vam ustvarili okvirno predstavo o ceni.

Posvet

Vprašajte oblikovalca

V več desetletjih smo pomagali soustvariti na stotine unikatnih domov ter izdelali še več idejnih in izvedbenih projektov opreme najrazličnejših prostorov. Naše znanje in bogate izkušnje so vam na voljo.

Kontakt