INTERIER
MEŠČANSKEGA
STANOVANJA

Prenova stanovanja se težko zgodi brez idejnega projekta. Brez načrta in predstave, kakšen rezultat želimo doseči, tako funkcionalno kot estetsko, se prenove raje ne lotimo.
Vsakršni gradbeni posegi imajo že sami po sebi prizvok morebitnih presenečenj, brez načrta pa je uspešna prenova skorajda nemogoč pojem.
Glede na želje, potrebe in pričakovanja stranke smo pripravili osnovni izris prostorov z notranjo opremo, novimi pozicijami inštalacij, izborom tlakov, obdelav sten, pohištva, kuhinje in svetil. Zaradi boljše prostorske predstave, se je stranka odločila za naročilo fotorealističnih vizualizacij, ki vam jih predstavljamo.
Vhodni prostor je sproščen in nam odpre pogled v bivalni del. Sodobna, igriva stenska obešala na klasičnem lesenem panelu nam že ob vstopu napovedo slog oblikovanja. Leta je sodoben, minimalističen, s pridihom starega, industrijskega. Na levi strani je delno odprta garderoba in prehod v mladinsko sobo, na desni pa se zgodita študentska sobica ter kopalnica.
Desni del bivalnega prostora obsega sodobno, brezčasno kuhinjo in jedilnico. Levo je dnevna soba, ki skriva spalni del lastnice – ta je lahko v času obiskov zastrt in optično izgine iz prostora. Ob potrebi po večjem družabnem prostoru, gostiteljica skriti del odpre in takrat posteljo, zgolj s pregrinjalom in okrasnimi blazinami, spremeni v dodatni sedalni element. Uporabljena je lebdeča postelja, ki lahko deluje tudi kot počivalnik.
Poseben pečat prostoru dodajo ohranjene opečnate stene in robustni, surovi elementi, kot so: konstrukcija polic v jeklu z vidnimi vari in rjo, preprosti svetilki nad jedilno mizo in stropne svetilke z robom v barvi rje. Celoto povezujejo nevtralna siva tla v barvi in strukturi betona, ki jih diskretno zmehčamo z lesenimi detajli (noge jedilne mize, odprti elementi v kuhinji, police v kovinski konstrukciji, pult umivalnika, stenski element v predprostoru, …).

Tlorisa: prej in potem.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

*označena polja so obvezna