18.07.2017
Valcucine

Svet kuhinj je poln malih skrivnosti velikih mojstrov.
Več o tem...

Valcucine. Inovation for life.

Svet kuhinj je poln malih skrivnosti velikih mojstrov.

 

Kot nova članica ekipe Elementare sem imela priložnost do potankosti spoznati podjetje Valcucine, ki je pred dobrim mesecem organiziralo izobraževanje. Predtem o njihovih produktih nisem vedela praktično ničesar.

Šolanje mi je razširilo obzorja o načrtovanju enega najpomembnejših bivalnih prostorov. Izvedela sem ogromno o zgodovini, vrednotah in filozofiji podjetja, načinu dela ter ostalih zanimivosti. Šele sedaj razumem zakaj sodijo v sam vrh proizvajalcev kuhinj in to želim deliti z vami.

Kuhinja predstavlja središče doma, tam se ustvarja in preživi veliko časa. Zato je pri načrtovanju pomembna vsaka malenkost. V članku vam bom napisala katere so prednosti in kaj vse dobite s kuhinjo Valcucine. Ne le produkta, ampak zgodbo, katere uvod je že sestavljen, nadaljevanje pa pišete sami.

Kaj sploh je Valcucine?

Valcucine je Italijansko podjetje, ki se ukvarja z izdelovanjem tehnično dovršenih kuhinj, višjega cenovnega razreda. Podjetje je locirano v manjšem mestu, v regiji Pordenone.  Tovarna zaposluje stopetdeset ljudi, med njimi so pretežno oblikovalci (industrijski, notranji, produktni, grafični), PR-ovci, kadrovniki, administratorji, vodje posameznih sektorjev, delavci v tovarni, kemiki, razvojni tehnologi, študentje (imajo tudi akademijo, kjer se študentje lahko šolajo)…

kuhinje valcucine

kuhinje valcucine

Zakaj je podjetje tako posebno in spada v višji cenovni razred?

Valcucine izdeluje tipske kuhinje, končni izdelek pa je vedno personaliziran in po meri ter želji vsakega naročnika.

Najpomembnejše vrednote podjetja so funkcionalnost, estetska dovršenost, brezčasnost, ergonomičnost in inovativnost. Vsaka kuhinja vsebuje vse našteto!

Uporabljajo materiale, ki se reciklirajo (les, steklo, kamen, keramika, kovina). Letošnje leto obeležuje trideseta obletnica prve uporabe stekla kot materiala ličnic kuhinje.

Veliko število certifikatov potrjujejo da so okolju prijazni, kar je v današnjem času velikega pomena. Vsak detajl (dobesedno!) je načrtovan in premišljen do potankosti.

Zanimivosti

 Spodaj je naštetih nekaj informacij, ki so me naravnost fascinirale:

-Lasten laboratorij, kjer preizkušajo lastnosti materialov, pred uporabo v serijski proizvodnji.

-Ste vedeli, da je ogromno mikro in makro elementov v kuhinji patentiranih (vijaki, materiali, predali, podnožje..)

in jih izdelujejo kar sami, oziroma njihovi podizvajalci?

 

– Vsak sektor v podjetju je nepogrešljiv in tako se tudi obravnava. Vodilni poznajo imena vsakega zaposlenega v podjetju in imajo profesionalen, a prijateljski odnos.

-Ne glede na katerem področju zaposleni dela, pozna vsak detajl kuhinje.

kuhinje valcucine

 

-Tovarniški razstavni prostor je naravnost osupljiv in predstavlja Valcucine na najboljši možen način.

kuhinje valcucine - riciclantica

-Pri najnovejšem modelu kuhinje Genius Loci so v debelini pulta skriti predali, sama fronta le-tega pa je ročno izdelana. Na izbiro so različni mozaiki, intarzije, titan, baker, medenina.

 

-Izumili so pametno premično steno in jo poimenovali V-motion. Za steno je skrit prostor, namenjen odlaganju dodatkov, kozarcev, odpre pa se s premikom roke. Enako je s spreminjanjem barv LED razsvetljave. Celoten mehanizem je testiran, neštetokrat preizkušen in dodelan, tako da prepriča tudi neodločne. Za lažjo predstavo, je spodaj videoposnetek, ki prikazuje celoten postopek.

kuhinje valcucine

 

VIDEO POSNETEK

-Določen model kuhinje ima ličnice, katerih debelina meri le 2 mm.

 

-Garancija 10 let. V primeru kakršnekoli reklamacije, se le ta odpravi brezplačno.

So vas ti podatki in fotografije pustili ravnodušne? Potem nam sledite v prihodnjih člankih, kjer vam bomo razkrili še več zanimivosti.

 

Sara Kveder, dipl. dizajner